viernes, 26 de febrero de 2016

MOMU GALERIJ. DEMI-COUTURE . HAUTE COUTURE INVLOEDEN IN RECENTE AANWINSTEN

15|01|16 > 8|04|16

De MoMu-collectie is sinds de opening in 2002 meer dan verdubbeld dankzij schenkingen of langdurige bruiklenen van privé archieven van de Koninklijke Academie van de Schone Kunsten, individuele ontwerpers en verzamelaars van Belgische mode. Hedendaagse mode wordt echter voornamelijk verworven via aankopen in de showrooms die tijdens de vele modeweken georganiseerd worden.
Binnen de grote variëteit aan nieuwe aanwinsten viel vaak een terugkerend thema op: de referenties naar haute couture in de prêt-à-porter collecties. Haute couture onderscheidt zich in de eerste plaats van prêt-à-porter doordat collecties voor de klant op maat worden gemaakt. Bovendien wordt alles nog handmatig uitgevoerd:  van de toepassing van traditionele technieken tot het aanbrengen van bijzondere materialen.
De MoMu Galerij geeft een unieke inzage in prêt-à-porter silhouetten met referenties naar haute couture van Belgische ontwerpers. Silhouetten van Olivier Theyskens, Raf Simons, Tim van Steenbergen, Bruno Pieters en Peter Pilotto geven een exclusief beeld van hedendaagse mode met een hint naar haute couture.
Voor meer achtergrondinformatie over de ontwerpers en de betreffende collecties, verwijzen we u graag door naar onze blog: blog.momu.be.
Toegang tot de MoMu Galerij is gratis


http://www.momu.be/tentoonstelling/demi-couture.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario