martes, 21 de marzo de 2017

ORIOL VILAPUIG - LA NIT SEXUAL. FUNDACIO SUÑOL.


El proper 23 de març la Fundació Suñol presenta oriol vilapuig - La nit sexual. Sota aquest títol, pres del llibre homònim de Pascal Quignard, l’artista Oriol Vilapuig (Sabadell, 1964) articula les obres en set àmbits i un preàmbul, que marquen els espais de la primera planta de la Fundació Suñol. Aquests espais funcionen a mode de capítols on les peces s’ordenen i es relacionen d’una manera més temàtica i emocional que cronològica.
Sota el títol La nit sexual, pres del llibre homònim de Pascal Quignard, l’artista Oriol Vilapuig (Sabadell, 1964) articula les obres en set àmbits i un preàmbul. Dos eixos constitueixen la mostra: per una part el que es pot definir com a formes de resistència i supervivència que incideixen sobre certs sentiments de pèrdua i por, i per l’altre els treballs al voltant de l’erotisme entès com una forma de desbordament entre una voluptuositat extrema, el pudor i l’espant, insistint també en el seu aspecte sagrat i ontològic.


Les trenta obres, la majoria d’elles políptics, que conformen l’exposició abracen més de sis anys dels treballs recents de Vilapuig, els que van de 2010 a 2016. La majoria són mostrades al públic per primera vegada. Aquest conjunt d’obres incideixen en metodologies que apareixen sovint en els darrers treballs d’aquest autor, com són la utilització de la forma d’assaig com a actitud d’estudi en constant construcció i la incidència en la tradició i l’art com un espai simbòlic d’ús que conforma el nostre inconscient col·lectiu. Uns treballs que generen presències a través del llenguatge del dibuix, com a experiència vinculada al cos, però també com a possibilitat per a construir imaginaris.

Aquesta exposició ha estat comissariada per Oriol Vilapuig i la Fundació Suñol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario